הקורקינט הפך בשנים האחרונות לכלי רכיבה נפוץ ומבוקש מאד, במיוחד בקרב סטודנטים שלא יכולים להחזיק רכב משלהם. במאמר הבא נסביר איך רוכבים על קורקינט חשמלי, מה הסכנות ברכיבה על קורקינט חשמלי ומה חשוב לדעת לפני שיוצאים לדרך.
איך רוכבים על קורקינט חשמלי?
לפני שאתם ממהרים לעלות על הקורקינט שלכם, כאן יש כמה הסברים בסיסיים וחשובים שיסייעו לכם לעשות את זה כמה שיותר נכון על מנת להימנע מתאונות ופגיעות שונות. יש 3 תנוחות נפוצות לרכיבה נכונה על קורקינט. הראשונה היא עמידה ברגל אחר רגל לכיוון ימין, השנייה היא עמידה ברגל אחר רגל לכיוון שמאל והשלישית היא עמידה במרכז הלוח עם שתי הרגליים זו לצד זו.
ההמלצה שלנו עבורכם היא לבחור באחת משתי האופציות הראשונות, עמידה ברגל אחר רגל לכיוון ימין או שמאל, מכיוון שהיא מאפשרת פיזור נכון יותר של משקל הגוף על הקורקינט. בנוסף, באמצעות תנוחות אלה תוכלו ללחוץ ביתר קלות על הבלם האחורי של הקורקינט. כמו כן, אם תיקלעו למקרה של בלימת חירום תוכלו לרדת מהכלי בצורה מהירה, קלה ובטוחה.
חשוב לציין – בזמן הרכיבה עליכם להישיר מבט קדימה ולא להסתכל למטה, על מנת להרחיב את שדה הראייה שלכם כמה שיותר. שמרו על ברכיים כפופות במיוחד כשאתם עולים על מהמורות, כך תשמרו עליהן כמה שיותר. היו ערניים והאזינו למתרחש סביבכם, לפעמים תוכלו למנוע תאונה מבעוד מועד בזכות הערנות המוגברת שלכם.
מה הסכנות ברכיבה על קורקינט חשמלי?
לפני מספר חודשים תקנות הרכיבה על קורקינט חשמלי השתנו לחלוטין. בתוך כך, אסור כיום לרוכבי קורקינט לרכוב על המדרכה, אלא רק על הכביש או על שבילי אופניים. בתוך כך, כיום רוכבי הקורקינט חשופים למגוון רחב של סכנות והסיכוי לחוות תאונה הוא יותר גדול לצערנו.
אגב, גם הסיכוי לתאונות עצמיות בשבילי אופניים הוא לא קטן. לא פעם אנחנו שומעים על רוכבי קורקינט שפשוט איבדו שליטה, נפלו על השביל וראשם נחבט בחוזקה. לכן, אתם צריכים לעשות הכל על מנת להפחית כמה שיותר את הסיכוי לתאונות, בטח ובטח לפגיעות עצמיות, מיד נפרט איך עושים את זה.
מה חשוב לדעת לפני שיוצאים לדרך?
לפני שאתם יוצאים לדרך אתם חייבים לעשות מבחן תיאוריה, במידה ואין לכם רישיון לרכב פרטי כמובן. אתם תצטרכו לעבור מבחן הכולל 30 שאלות מקצועיות ואם תעברו את המבחן בהצלחה, תוכלו לקבל אישור כשירות לרכיבה על אופנוע, ובתוך כך גם על קורקינט.
בנוסף, לפני שאתם ממהרים לעלות על הכביש אתם חייבים להצטייד בקסדה. כפי שציינו, אתם רוכבים ברוב הזמן על הכבישים ועלולים לחוות תאונות לא נעימות. אם תחבשו קסדה, אתם תפחיתו כמובן את הסיכוי לפגיעות ראש וזה כמובן חשוב מאד.
בנוסף, הקפידו ללבוש אפוד זוהר בכל עת, לא רק בחושך. בסופו של דבר, אתם חייבים שנהגים אחרים על הכביש ישימו לב אליכם ואם לא תעשו כן, אתם כמובן מגדילים את הסיכוי לפגיעה בכם. לפני שאתם עולים על הכביש וודאו שהפנס של הקורקינט עובד כמו שצריך, במידה ולא, פשוט אל תעלו על הכלי הזה.
לסיכום
אין ספק שהקורקינט הוא כלי יעיל מאד, במיוחד לסטודנטים שמבקשים להתנייד במהירות ממקום למקום ללא תלות בפקקים. עם זאת, לפני שאתם ממהרים לעלות על הכביש, אנחנו ממליצים לכם לעשות את כל ההכנות הדרושות על מנת להימנע מתאונה או פגיעה עצמית.