תאונת דרכים

בשעה טובה מצאתם את התחום שמעניין אתכם, עשיתם פסיכומטרי ואת שאר ההכנות הנדרשות והתחלתם ללמוד במסלול אקדמי שמתאים לכם ושאולי שאפתם אליו כבר מזה זמן מה, ולאחר זמן מסוים ובדיוק שהדברים עלו המסלול, הגיעה תאונת הדרכים שעצרה את כל החיים באופן כללי ובפרט את ההתקדמות האקדמית שלכם עד כה. אין ספק שמדובר בדבר לא נעים בכלל, אבל המציאות מראה שזה משהו שיכול לקרות תמיד ולפעמים זה קורה במהלך התואר. לכן, חשוב שנדע לאסוף את עצמנו ונתכנן באופן מעמיק את המשך דרכנו, על מנת שכל העבודה הקשה שהשקענו עד עכשיו לא תרד לטמיון. אם גם אתם חוויתם דבר כזה לאחרונה, הנה כמה דברים שחשוב לזכור ולקחת בחשבון.

האם להמשיך בחיים האקדמיים לצד טיפול בענייני התאונה?

זאת ככל הנראה השאלה הנפוצה ביותר בשלב הזה והתשובה היא אינדיבידואלית לחלוטין יש לומר. מחד, יש רצון אמיתי לחזור למסלול ולהמשיך בדרך בה היינו, ומאידך תאונה גוזלת הרבה זמן ואנרגיה על טיפולים רפואיים, הליכים בירוקרטיים והתעסקות משפטית. בשלב הראשון, מפני שלפעמים הליכים של תביעה יחייבו אותנו להוכיח שהתאונה השביתה אותנו מעיסוקים רגילים, רצוי לקבל ייעוץ משפטי במקרה של תאונת דרכים. מכאן, תוכלו להבין אם חזרה לשגרה זה בכלל אופציה ועדיף לעשות את זה רק אם זה מרגיש לכם נכון ובטח שלא בכוח. אם אתם צריכים זמן להחלים לאחר התאונה, חשוב מאד שתיקחו כמה זמן שאתם רק צריכים. כמו כן שימו לב שאם יש לכם הליך משפטי סבוך וארוך ואתם מחלימים במקביל, שווה לשקול את האפשרות של דחייה שלו במידת הניתן על מנת לגייס כוחות נפשיים לקראתו.

מה קורה אם התאונה בשטחה של האוניברסיטה?

ובכן, על פי החוק אם תאונה מתרחשת בשטח המוסד האקדמי והסיבה הישירה לתאונה היא רשלנות שלו (למשל אם התאונה נגרמה בגלל ששלט "עצור" היה מוסתר בגלל ענפי עצים), הוא יצטרך לקחת על עצמו את האחריות המלאה על הנזקים. יחד עם זאת, במקרים רבים מוסדות גדולים ומאורגנים לא ייקחו אחריות וישתמשו בעורכי הדין שינסו להוכיח שלא כך הדבר ולכן במקרים הללו חשוב להצטייד בייעוץ משפטי כבר מהשלב הראשון.

עוד דבר שחשוב לדבר עליו הוא הנושא של ביטוח תאונות אישיות. בניגוד לבתי ספר וגנים, לא חלה על המוסדות האקדמיים החובה לבטח את התלמידים וכן את המבקרים ויש כאלו שבהחלט מנצלים את העובדה הזו. יחד עם זאת ישנם בהחלט מוסדות אחרים שמקפידים לעשות זאת אפילו שזה לא חובה ולפעמים התשלום לביטוח הזה נעשה דרך התשלום לאגודה או שהוא חלק מתשלום שכר הלימוד. בכל מקרה, שווה לברר בעת ההרשמה אם אתם אכן מבוטחים בכזה ביטוח כדי שתוכלו לקבל פיצוי או דמי תאונה במקרה הצורך ועל פי מצבכם.

נצלו את הזכויות המגיעות לכם

שימו לב שהחוק מגדיר הגדרות ברורות לגבי הזכויות של סטודנטים שעברו תאונה במהלך הלימודים, בין אם מדובר בתאונה מחוץ או בתוך שטח האוניברסיטה. בין היתר סטודנט שעבר תאונה זכאי לדחייה במועדי בחינות ועבודות הגשה, סיוע בשיעורים ובלמידה באופן כללי וכן אין המוסד זכאי לפסול אותו במקרה של היעדרות מקורסים הנובעת מהתאונה, מהטיפול בעקבותיה או מהליכים בירוקרטיים שונים שהיא מחייבת. שימו לב שבכל מוסד יש בעל תפקיד שאחראי על הדבר הזה ולאחר תאונה חובה לברר מיהו אותו אדם ולגשת אליו עם המקרה הספציפי שלכם.

בשורה התחתונה, זה בהחלט לא נעים לעבור תאונה במהלך התואר, אבל אם לוקחים נשימה ופועלים בצורה שקולה ונבונה, אפשר בהחלט להתגבר על זה. מאחלים לכם החלמה מלאה וחזרה מהירה לשגרה!