לימודים ללא חובת נוכחות

היום יותר מתמיד הקונספט של רכישת השכלה ללא התחייבות וללא חובת נוכחות נמצא מאוד אטרקטיבי, אך גם לפני עידן הקורונה רבים נמשכו לאופציה זו, אם כי היא מאפשרת לעבוד ובו זמנית ללמוד ואם כי המסגרת המרובעת לא מתאימה לאופי ולקצב ההתקדמות של כל אחד. מכאן שאם גם אתם חושבים בימים אלו על השגת תואר או רכישת השכלה בתחום מסוים – המאמר הזה הוא בשבילכם.

לימודים במסגרת מעט שונה

אם גם לכם חשוב להחליט על הקצב הלימודי ולהשיג שליטה מלאה על מה איך וכמה, נראה שגם אתם מתחילים להבין שהכיוון הנכון עבורכם הוא לימודים באופן עצמאי, מה שניתן לעשות בכמה דרכים, אחת מהן היא ללמוד באוניברסיטה הפתוחה.

מה אם כן חשוב לדעת בנושא? שמדובר במענה ייחודי – תנאי הקבלה נחשבים נמוכים ואופי הלמידה מאוד דינאמי. אין חובת נוכחות בשיעורים ובמקביל מסופקים ספרי לימוד שמציעים רמה מאוד גבוהה, כך שניתן לבחור מתי לומדים, היכן לומדים וכמה מתקדמים. עם זאת, חשוב לדעת שמסגרת זו אינה מתאימה לכולם ופה אנו מבקשים להרחיב. מסגרת זו אינה מקנה מסגרת חברתית לימודית ובמקביל אין מסגרת לימודית שמכריחה לעמוד בקצב מסוים, ועל כן מי שחושב על הכיוון הזה נדרש להפנים שהלימודים אינם נועדו למלא צורך חברתי ובמקביל נדרשת משמעת עצמית.

אופציה נוספת ללימודים באופן עצמאי היא באמצעות קורסי אונליין. אמנם לרוב מדובר בקורסים שלא בהכרח יספקו לכם תואר ראשון, אבל הם כן יעניקו לכם תעודה שתאפשר לכם להתקדם בתחום שמעניין אתכם. יש שלל אפשרויות לקורסי אונליין, למשל דרך מוסדות אקדמאיים, בתי ספר נישתיים או אפילו באמצעות אנשי מקצוע בכירים ומוכרים בתחום שמעניין אתכם.

לימודים ללא חובת נוכחות

על תנאי קבלה

מי שרוצה להתקבל לאוניברסיטה הפתוחה מהר מאוד מגלה שלא רק שאין צורך להחזיק בממוצע בגרויות מסוים, אלא אפילו אין צורך להציג ציון פסיכומטרי. נתון זה משחק לטובת המועמד באופן כפול. שנרחיב? ראשית זוכים לבחור את התואר שהכי מעניין ללא שיקולי היתכנות (ללא עמידה בתנאי קבלה) ושנית אם אין בגרות טובה אין צורך להשקיע חודשים בשיפור הממוצע, ובטח שאין צורך להשקיע עוד כמה חודשים עבור לימודי הכנה לפסיכומטרי.

ומה לגבי קורסי אונליין או לימודים עצמאיים? ובכן, אין צורך בתנאי קבלה כלל. לרוב, תוכלו ללמוד כל מה שרק תרצו, החל מלימודי קידום אתרים, דרך תכנות אתרי אינטרנט ועד ללימודי כתיבה ושיווק.

הצד של המעסיק

כל מי שבוחר ללמוד מקצוע מסוים, מסתכל קדימה אל מקום העבודה העתידי, ופה ראוי לציין שכאשר מעסיק פוטנציאלי בוחן את קורות החיים של מועמד שלמד בעצמו את התחום, הוא ישר מעניק לו נקודות זכות. מדוע? כי מי שצלח קורסים מקצועיים ללא ליווי של מרצים או מנחים הוא ככול הנראה אדם בעל משמעת עצמית מאוד גבוהה, וזוהי תכונה מאוד מוערכת.

 

לבסוף נציין שלא פעם לימודים עצמאיים עשויים להיות ארוכים יותר (בייחוד אם מדובר בתואר באוניברסיטה הפתוחה למשל), אבל במקרים אחרים, אתם עשויים אפילו לקצר את הזמנים. למשל אם ישנו קורס שמועבר אחת לשבוע במשך 8 חודשים, תוכלו ללמוד אותו באופן עצמאי, ולקצר את משך הקורס (במקום שיעור אחד בשבוע, תוכלו לשלב שלושה שיעורים).

מכאן שאם נסכם, נציין שאם מבקשים להיות הצד שבונה את מערכת השעות ואת קצב ההתקדמות, ואם יש לכם טוסיק לשבת ללמוד וראש טוב על הכתפיים, הרי שלימודים עצמאיים, עשויים להיות החלטה נבונה.