סטודנטים המתמודדים עם OCD עלולים לחוות קשיים בלימודים וביצירת קשרים חברתיים, אך בעזרת הטיפול הנכון ניתן לחיות לצד ההפרעה ולצלוח את הסמסטר ואת תקופת המבחנים. במאמר שלפניכם נפרט מהו OCD, כיצד ניתן לאבחן אותו ואיך אפשר לטפל בו, כדי שתסמיני ההפרעה לא ישפיעו לרעה על הלמידה וההתנהלות היומיומית.

מה זה OCD?

OCD, הפרעה טורדנית כפייתית בעברית, מתאפיינת במחשבות לא רצוניות שמעוררות חרדה ועשויות להוביל ל"טקסים" חזרתיים שמביאים הקלה אך עשויים לפגוע באיכות החיים של המתמודד. הפרעה טורדנית כפייתית נוטה להשפיע על מגוון תחומים בחיי האדם המתמודד איתה ולהגביל את רמת התפקוד שלו. המחשבות החוזרות יכולות להיות בעלות תכנים פוגעניים, אך לרוב זה יתבטא בפחד ממעשה אלים המעורר חרדה, אשמה ואף בושה.

מה התסמינים של OCD?

כשמאבחנים OCD, אלה התסמינים אליהם צריך לשים לב:

כמו כן, המתמודדים עם הפרעה זו לרוב יפתחו הפרעות אחרות ומחסומים נפשיים בלימודים או בעבודה, כמו דיכאון, חרדה חברתית, נטייה להתמכרויות או הפרעות אכילה.

 

 

סוגי הפרעת OCD

הפרעה טורדנית כפייתית יכולה להופיע במגוון צורות, ביניהן:

מהן דרכי ההתמודדות עם OCD?

לעיתים אדם יחוש רק תסמין אחד ויוכל להתמודד איתו, אך כאשר התסמינים מופיעים בתדירות ובעוצמה גבוהות ומפריעות לתפקוד היומיומי, ליצירת קשרים בין-אישיים או במערכות יחסים, יש לגשת לאבחון מקצועי אצל פסיכיאטר. לאחר קבלת האבחון, ניתן להתאים את הטיפול המדויק והמיטיב ביותר ולהקל על התסמינים באמצעות טיפול תרופתי וטיפול רגשי:

במקביל לטיפול החיצוני, המטופל יכול לסגל לעצמו דרכים ותובנות פנימיות להתמודדות אישית עם ההפרעה:

לסיכום

הפרעת OCD מפריעה לניהול אורח חיים תקין של המתמודדים איתה. היא באה לידי ביטוי במחשבות חזרתיות ואובססיביות, ניהול טקסים או פחדים לא רציונאליים. בעזרת טיפול תרופתי ורגשי אפשר לנהל את ההפרעה הזו ולא לתת לה להשפיע על חיי המתמודדים איתה.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.