כתיבה יוצרת לסטודנטים

לכתיבה ממוקדת וטובה יש כללים ברורים בהם צריך לעמוד. אולם, כתיבה יוצרת איננה צריכה להיות משעממת וקבועה אלא להפך – היא נותנת דרור ליצירתיות שטמונה בכל אחד ואחת מאיתנו. כיצד תוכלו ליצור כתיבה מדוקדקת בזמן תקופת הלימודים? להלן טיפים מצוינים

מתקשים להתבטא בכתב? המדריך הבא הוא בדיוק בשבילכם

תהליך של כתיבה הוא תהליך לא פשוט של פעם עלול ליצור תחושה של תסכול. לא כולנו יודעים להתבטא בצורה טובה וממוקדת ולכן בזמן הלימודים ועם הנלחץ הנלווה סטודנטים רבים ובוודאי גם אתם חשים כי אתם לא מצליחים להביא את עצמם לידי ביטוי. חשוב להבין כי לא משנה מהו הנושא עליו אתם נדרשים לכתוב, תוכלו להפוך אותו למעניין. איך? ובכן,  להלן מספר טיפים שיעשו לכם סדר ויסייעו לכם לכתוב בצורה יצירתית, ממוקדת וטובה.

מיקוד

קודם כל מיקוד. רצוי להתחיל קודם בכתיבה של טיוטה ללא צנזור עצמי ובאופן חופשי לחלוטין. לעיתים הלחץ שנלווה לתהליך הכתיבה גורם לחוסר מיקוד מתוך רצון להיות כמה שיותר ממוקדים, וכתוצאה מכך אתם עלולים להתפזר מבחינת התמהיל של הטקסט ובהתאם לכך להפוך אותו לחסר משמעות לחלוטין. טיפ זהב: העדיפו שלא לכתוב את הטקסט שלכם במחשב אלא כתבו אותו על דף ובאמצעות כלי כתיבה איכותיים. מדובר בחלק בלתי נפרד מההכנות לקראת תהליך הכתיבה שצריך להתבצע בצורה מסודרת אך גם נעימה. כלי כתיבה כמו מרקר יכול לסייע למרקר את הנקודות החשובות, ובהתאם לכך ליצור בהמשך טקסט קוהרנטי ואחיד מבחינת העברת המסרים.

מתן משקל למילים

שפה עשירה תעצים את הטקסט. בדקו כי אתם לא חוזרים על מילים וכי אתם משתמשים במילות מפתח, מילות קישור כמו גם ביטויים שיכולים להוסיף נפח לטקסט, אך הקפידו שלא להשתמש במילים שאינכם מכירים ועלולות להיות בעלות משמעות שאינה רלוונטית לתוכן. קחו את הזמן להרחיב את אוצר המילים דרך חקר ברשת כמו גם הצטרפות לקבוצות כתיבה, באמצעותן תוכלו להרחיב את אוצר המילים ובהתאם לכך ליצור עומק ועניין.

נקודת מבט נוספת

חשוב לעבור על הטקסט לפחות פעמיים לפני שאתם מגישים אותו. תוך כדי הקריאה תוכלו לבחון מהן נקודות החולשה של הטקסט ולתקן אותן, כמו גם לבחון האם יש טעויות כתיב או הגייה. אם אתם מתקשים בפעולה, רצוי בהחלט להעביר את הטקסט שלכם לחבר קרוב או בן משפחה עליו אתם סומכים לצורך קבלת חוות דעת נוספת.

הימנעות משפה גבוהה מדי

עבודות אקדמיות דורשות מצדכם שימוש בשפה גבוהה, ובעיקר במסלולי לימוד מסוימים. אולם, בכתיבה יוצרת צריכה להיות ברורה לקורא וגם לכם. התאימו את השפה לקהל שלכם והשתמשו בשפה ברורה שתיצור דו שיח ביניכם ככותבים לבין קהל הקוראים.

סגנון ייחודי

לכל כותב יש את הסגנון הייחודי לו. אל תחששו להשאיר את החותם שלכם על הטקסט באמצעות דימויים או סיפורים שקרובים לליבכם ושמשקפים את היכולת שלכם לספר את הסיפור ולהעביר את המסר דרך הכתיבה עצמה. שימו לב כי כתיבה בגוף ראשון מייצרת הזדהות עם הקורא, ולכן בזמן הכתיבה נסו לבטא את עצמכם כאילו אתם מנהלים שיחה עם עצמכם כמו גם עם הקורא.

קריאה בקול

לאחר שסיימתם לכתוב חשוב לקרוא בקול את מה שכתבתם. בדיוק כפי שאנחנו משוחחים האחד עם השני בקצב מסוים, כך גם לכתיבה יש את הקצב שלה. דרך קריאה בקול ניתן להבין את הקצב של הסיפור, ולדייק אותו באופן המאפשר לזקק בצורה מדויקת את הכוונה האמיתית שלכם. בכך, תוכלו להשלים את הכתיבה ולהפוך אותה למזוהה איתכם.