כמה קל להיות סטודנט! נכון? אה… לא בדיוק. יש הרבה מאוד מה לעשות ואין זמן, אין כסף, אין דירה, אין רכב, אין .. הבנתם את הרעיון. אבל מה שכן יש, אלה אינספור עזרי מחשוב, אשר עשויים לסייע לכם לעשות סדר בלימודים ולהקל באופנים שונים. חלק מכלים אלה מוצעים בחינם ואחרים, במחיר שווה לכל נפש. אלה כמה דוגמאות:

עזרים לניהול משימות

לסטודנטים יש אינספור משימות קטנות לבצע. חלקן משימות במסגרת הלימודים, כמו הגשת עבודות עד תאריך מסוים. חלקן משימות אישיות, דוגמת רכישת קטנוע. ניצול חכם של מערכות לניהול משימות, יסייע לבצע דברים מסוג זה יותר ביעילות. כמו כן, כלים אלה יסייעו להבטיח, שדברים לא ייפלו בין הכיסאות (ובחיים עמוסים של סטודנטים, הסיכוי למצבים כאלה גדול).

גיבוי בענן

חלק ניכר מחומרי הלימוד, אם לא רובם, סביר שתשמרו בצורה ממוחשבת. גיבוי שיטתי ואיכותי לחומרים אלה הוא דבר חיוני. נכון, זה לא מעניין במיוחד ולמי יש זמן לכך? אבל מאחר שגיבוי הוא דבר קריטי (ואל תחכו ללמוד זאת מניסיון!), מוטב לטפל בזה אחת ולתמיד. זה אומר בין השאר, גיבוש נהלי גיבוי עבור עצמכם וכדאי גם להסתייע בשירות גיבוי מרוחק (בענן).
באופן כללי, לא יזיק לכם לדעת לנהל את הזמנים שלכם באופן המיטבי, כדי שתוכלו לנהל את כל העניינים במסגרת הזאת ובכמה מסגרות במקביל, אם יש בכך צורך.

מעבד תמלילים וגיליון אלקטרוני

לפני כל הכלים המיוחדים, סביר שכבר יש לכם ותשתמשו לצרכי הלימודים, במעבד תמלילים ואולי גם בגיליון אלקטרוני. אצל רבים, יש גרסאות בסיסיות וישנות למדי של כלים אלה. בהקשר זה, שימו לב שגרסאות חדשות יותר אינן דבר יקר. כמו כן, ישנן גם גרסאות של כלים אלה כשרות ענן ואפילו גרסאות קוד פתוח חינמיות.

המערכות שיעזרו לכם לא לפספס שום דבר בלימודים

תוכנות קוד פתוח

מחפשים לצמצם עלויות? לעתים, אפשר גם לצמצם עלויות וגם לתת מענה מצוין לצרכי הלימודים. אחת הדרכים לעשות זאת, היא להשתמש בתוכנות קוד פתוח. תוכנות אלה מוצעות בחינם ויש להן את הערך המוסף האידיאולוגי (שהן פותחו בידי מתנדבים עבור הקהל הרחב ולא בידי חברות מסחריות עבור חשבון הבנק שלהן). GIMP למשל כדוגמה ידועה וותיקה, היא תוכנה בקוד פתוח לעריכת תמונות, אשר מתאימה לחלונות, לינוקס ו-OS X.

פתרונות ייעודיים

בהתאם לתחום שאתם לומדים, עשויות להיות עוד לא מעט תוכנות שימושיות, שעוסקות בדיוק בתחום זה. מתמטיקה למשל, היא תחום שבו בוודאי יש עושר רב במיוחד של כלי עזר ממוחשבים.

קורא RSS

קוראי RSS נשמעים אולי כדבר מיושן, אבל התועלת שהם עשויים להביא, רלוונטית תמיד. אלה הם כלים (שניתן להשיג גם כתוסף דפדפן אגב), באמצעותם מציגים במרוכז מידע תמציתי, ממקורות שונים באינטרנט. מתי זה שימושי? למשל, כאשר אתם בודקים בכל יום כמה אתרים, לראות מה חדש בהם. ייתכן שחלקם קשורים ללימודים (אפילו עדכוני מזג אוויר, שמשמעותיים לגבי לבוש ונהיגה ללימודים). ייתכן שאחרים הם מקורות חדשותיים. אולי דברים שקשורים לתחביבים שלכם (תוצאות משחקי ה..). איך עוברים על החדשות ממקורות כאלה, במרוכז ובקצרה? התשובה עשויה להיות קוראי RSS. חסכתם זמן בפנאי – פיניתם יותר זמן ללימודים.

כלי אבטחה

אל תזניחו את פתרונות האבטחה למחשב ולסאמרטפון (או טאבלט, אם גם בזה אתם משתמשים ללימודים). מוטב להשקיע פעם אחת בתשלום על פתרון אבטחה כולל ואיכותי, מאשר להתעסק בהמשך בתיקון נזקי אבטחה שונים. נזכיר, כי סטודנטים עשויים לגלוש באופן קבוע לאתרים רבים ואף לקבל קבצים ממקורות שונים. כל אלה, מקורות אפשריים לחדירת נוזקות.

לסיכום

בחירה חכמה של עזרים כאלה, בהתאם לדרישותיכם המיוחדות, תקל עליכם את הלימודים ואף תסייע לכם להשקיע את מיטבכם, בלימודים עצמם.