אם אתם לומדים לימודי משפטים או אפילו עובדים כעורכי דין שכירים, בוודאי קיים בכם גם החלום לפתוח משרד עורכי דין משלכם. משרד כזה יאפשר לכם לעבוד ישירות מול לקוחות, לתת להם ייעוץ מקצועי וכמובן להרוויח הרבה כסף במידה ותעשו עבודה טובה. משרד עורכי דין משלכם הוא המקום בו תוכלו לתת ביטוי למי שאתם מבחינה מקצועית, להתפתח וגם לזכות בהרבה הערכה וכבוד מצד קולגות ומצד החברה עצמה. בכדי להגשים את החלום, חשוב לדעת אילו מטלות ומשימות עומדות בפניכם. בדיוק בשביל זה כתבנו את הרשימה הבאה. תוכלו להיעזר בה בעתיד כרפרנס בעת הקמת משרד עורכי הדין שלכם.

תפעול משרד עורכי דין

חשוב להבין לפני שפותחים את המשרד במה התפעול של משרד כזה כרוך. התפעול עצמו, יצריך מכם התקשרות עם בעלי מקצוע שונים, בין אם בהעסקה ישירה ובין אם בתור שירות הניתן על ידי חברות המתמחות בכך. משרדי עורכי דין נדרשי להפקיד מסמכים אצל בתי המשפט, רשויות שונות, עסקים או אנשים פרטיים. שליחות משפטית היא השירות המהיר שמתאים למסמכים כאלה כאשר חברה מקצועית תיתן לכם מענה שיהיה אמין וגם לא יכביד על התקציב שלכם יותר מידי. בנוסף לכך, תזדקקו לשירותים של מזכירה אשר יכולה לספק שירותי משרד מקצועיים עם אוריינטציה של טיפול בלקוחות הזקוקים לעצה משפטית. תוכלו להחליט כמובן גם על קבלת שירותי משרד חיצוניים ותשלום לפי השימוש בכל תקופה.

חלק גדול מהתקציב שלכם יושקע, לפחות בהתחלה, בשיווק ופרסום של המשרד שלכם. זה יכול להיות דרך רשתות חברתיות, אתר אינטרנט או אפילו פעולות שונות שלכם כמו מתן ראיונות או הדרכות שונות.

אחד מסעיפי ההוצאה הגדולים הוא כמובן משרד. בשביל לחסוך עלויות, תוכלו לשכור משרדים רק לשעות בהם הם נחוצים לכם. עורכי דין רבים שוכרים שעות מפוצלות במשרדים במיקומים שונים. זה מאפשר להם לתת שירות במספר אזורים גיאוגרפים לפי הימים בשבוע. זה פתרון אשר יכול להתאים למי מכם אשר מקים משרד חדש ורוצה לנסות להגיע לקהל רחב ככל הניתן מבלי להתחייב על שכירות גבוהה במקום ספציפי אחד.

עוד הוצאות יכללו למשל ביטוחים שונים או חברות בארגונים בראשם כמובן לשכת עורכי הדין בישראל. חלק מהתקציב תשקיעו בשדרוג של המשרד לרמה אשר תתאים לכם כעורכי דין. במידה ויהיו לכם הרבה פגישות עם לקוחות במשרד, תצטרכו גם לתת את הדעת על תקציב אירוח וכיבודים. במידה ותפגשו בחוץ – יהיו לכם חשבונות גבוהים על בתי קפה ומסעדות.

מההשקעה ועד לשירותים הנחוצים להצלחה: איך להקים משרד עורכי דין מצליח

מיקוד והתמחות

חשוב להבין כבר מההתחלה, אפילו עוד בתקופת הלימודים האקדמיים שלכם, מהי ההתמחות אותה תרצו להשיג ומדוע. חשוב לבצע סקר שוק אשר יראה לכם שיש  ביקוש לסוג ההתמחות הספציפית שלכם באזור שלכם. גם בעריכת דין יש נישות רווחיות יותר וכאלו שפחות וחשוב מאד לאתר אותן כבר בהתחלה. מעבר לכך, בניה נכונה של המשרד שלכם תכלול גם תכנון נכון של השותפים במשרד. לעיתים תרצו להתחבר עם עורכי דין מומחים בתחום שלכם ובמקרים אחרים תרצו דווקא תחומים משלימים אשר יוכלו לתת מענה למגוון של בקשות לסיוע.

נקודה אחרונה

מקובל מאד בתחום עריכת הדין לבצע מדי פעם שירות ללקוחות מסוימים מתוך שליחות ללא חיוב כספי. השירות נקרא 'פרו בונו' והוא מצופה ממי שיש לו משרד עצמאי לעריכת דין. התרומה לכם תהיה בשתי חזיתות. הראשונה היא כמובן הפרסום הטוב אשר תקבלו ואיתו אולי גם יגיעו לקוחות. מעבר לכך, לעיתים תוכלו לצבור כך ניסיון רב בתחומים שונים, דבר אשר יהווה את הצעדים הראשונים שלכם בתחום כלשהו.